R&D

Hoe worden bij Vifor Pharma geneesmiddelen ontwikkeld?
De geneesmiddelen om ijzergebrek te behandelen, zijn ontwikkeld in onze Zwitserse R&D laboratoria in St. Gallen, waar ze ook geproduceerd worden. Deze belangrijke locatie blijft nieuwe mogelijkheden onderzoeken voor de behandeling van ijzergebrek.

OM Pharma was al actief op vlak van immuniteit en de behandeling van infectieziekten toen vele antibiotica werden ontdekt. Er werd continu verder gewerkt om de beschikbare expertise verder uit te bereiden en te ontwikkelen. Dit resulteert in de ontwikkeling van medicijnen die het eigen afweermechanisme stimuleren om het lichaam zo te beschermen tegen infecties.

Geneesmiddelenontwikkeling

Drug Discovery

Onderzoeksfasen
Onderzoek en ontwikkeling van een geneesmiddel verlopen in vier opeenvolgende fasen, uitgevoerd door (medische) specialisten over de hele wereld. Het proces is een combinatie van studies ontworpen en gecoördineerd door Vifor Pharma (en partners) en input van vooraanstaande artsen (key opinion leaders) op het relevante gebied.

Fase I analyseert bij gezonde vrijwilligers hoe het menselijk lichaam de werkzame stof uit het geneesmiddel opneemt, metaboliseert en uitscheidt en of het geneesmiddel het gewenste effect heeft. Deze fase duurt ongeveer een jaar.

Fase II onderzoekt bij patiënten de juiste dosis van de werkzame stof in het geneesmiddel. De juiste dosis heeft een optimale balans tussen effectiviteit en veiligheid. Fase II kan een tot twee jaar duren. 

Fase III onderzoekt de lange termijn veiligheid (minimaal een jaar) van het product in de vastgestelde dosering bij grote groepen patiënten in verschillende medische centra over de hele wereld. Wegens het grote benodigde aantal patiënten duurt deze fase vaak tot drie jaar. Slechts één van de tien kandidaat-geneesmiddelen die aan de klinische ontwikkeling beginnen, bereikt dit punt. Verder kan fase III onderzoek uitgevoerd worden om nieuwe therapeutische indicaties aan te tonen en te registreren.

Fase IV van een klinische ontwikkeling vindt plaats wanneer het product al op de markt is. Het doel van fase IV studies is het verzamelen van verdere wetenschappelijke gegevens voor optimale behandelopties. Het gaat daarbij om continue monitoring op het gebied van effectiviteit en veiligheid. Een ander belangrijk aspect van deze fase is het publiceren van de gegevens in medische tijdschriften en het presenteren van studies op wetenschappelijke congressen om artsen op de hoogte te stellen van de nieuwste klinische resultaten.

Contact

Vifor Pharma België nv

Uitbreidingstraat 84
BE-2600 Antwerpen

Telefoon:
+32 3218 20 70
Fax:
+32 3218 22 08

Link versturen

Als link versturenLinks